ARTIESTEN VAN DGCF

Onze muzikale partners

Orkest de Ereprijs

Ensemble

Orkest de Ereprijs


Carriére van Orkest de Ereprijs


Al ruim 40 jaar is Orkest De Ereprijs hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Als ‘instrument voor levende componisten’ geeft Orkest De Ereprijs opdrachten aan componisten voor composities die het orkest zelf uitvoert. Daarnaast neemt het collectief het initiatief voor vernieuwende, interdisciplinaire projecten die het realiseert in samenwerking met partners. Met deze aanpak heeft De Ereprijs een eigen plaats verworven in de wereld van de nieuw gecomponeerde muziek.

De belangrijkste pijlers van ons collectief zijn vernieuwing, educatie, talentontwikkeling en interdisciplinariteit. De opdrachten die wij geven aan componisten en onze concerten zijn multidisciplinair, met een gevarieerde inzet van zangers, instrumentalisten, elektronische kunstenaars, dansers, theatermakers en filmers. Inmiddels heeft De Ereprijs ruim 400 opdrachtcomposities uitgeschreven en uitgevoerd.

Orkest De Ereprijs weet het publiek te verrassen met een eigen klankkleur. Het orkest heeft een vaste bezetting van 14 musici met twee fluiten, klarinet/basklarinet, twee saxofoons, trompet, twee trombones, hoorn, tuba, elektrische gitaar, basgitaar, piano en slagwerk (klassiek, modern, drums). Hiermee kan het orkest voldoen aan de vaak specifieke wensen van hedendaagse componisten.

Samenwerkingen van De Ereprijs bestaan onder meer met: ArtEZ dansacademie Arnhem, Phion, NJON Apeldoorn, Internationale Masterclass Apeldoorn, VO-scholen Gelderland/Utrecht/Overijssel/Nordrhein Westfalen, Gigant Apeldoorn, Musis & Stadstheater Arnhem, Koninklijk Conservatorium Den Haag, ArtEZ Compositie opleiding Zwolle en Arnhem en ArtEZ Muziekdocent Zwolle.

www.ereprijs.nl

ARTIESTEN VAN DGCF

Bekijk de profilen
van onze musici

Orkest de Ereprijs

Orkest de Ereprijs

Ensemble

Maya Fridman

Maya Fridman

Celliste

Contact

+31 654 72 44 66  | E info@dutchgoldencollection.nl

DGCF locatie Nederland
Van Galenstraat 6A
2518 EP  Den Haag

Bank: NL31 INGB 0007 5805 94
KvK: 75638770
RSIN: 860348428

Privacy policy

© Copyright Dutch Golden Collection Foundation