Prijzen en Winnaars

DGCF prijs


De DGCF prijs is in het leven geroepen om nieuwe stemmen met een frisse blik te ondersteunen. Een van de doelen is om afgestudeerde talenten te helpen in hun professionele ontwikkeling en ze de kans te geven om binnen twee jaar hun projecten leven in te blazen.

Onze focus ligt hierbij op percussie en compositie. De voorkeur gaat uit naar ambitieuze musici die tijdens hun studie actief waren en veel bereikt hebben zoals meedoen in verschillende (inter-)nationale concoursen, een unieke artistieke stem hebben en buitenlandse concertervaring opgedaan hebben. Het realiseren van de doelen van deze jonge talenten zal mede mogelijk worden gemaakt door financiële ondersteuning en project realisatie tijdens de "Talent Ontwikkelingsperiode", onder andere in de vorm van het regelen van concerten, masterclasses, huur of aankoop van instrumenten, oefenruimte, hulp met professionele cd en video opnamen en netwerken.

Gedurende deze tweejarige periode zal de DGCF als producer handelen. Het maximale bedrag dat gepresenteerd zal worden is €25.000,-. De winnaar zal dit tijdens een officiele ceremonie worden toegekend. Dat bedrag zal niet direct uitgekeerd worden, maar alle facturen van de projecten van de winnaars zullen twee jaar lang door de stichting worden betaald. De DGCF beoogt het algemeen nut, en heeft geen winstoogmerk.


Selectiecriteria

De toekenning van gelden door de Stichting wordt door het Bestuur op basis van de doelstelling goedgekeurd met inachtneming van het volgende:

  • Project plan met concrete doelstelling en verantwoording kosten
  • CV en recente Video, Audio opnamen
  • Excellente musicale talenten stimuleren
  • Gelden direct ten behoeve van musici
  • Project moet een internationale bereik hebben en online vindbaar zijn
  • Stichting bijdrage moet het verschil maken

Het bestuur zal de projecten beoordelen op hun bijdragen aan de doelstelling van de Dutch Golden Collection Foundation.


 

Contact

+31 654 72 44 66  | E info@dutchgoldencollection.nl

DGCF locatie Nederland
Van Galenstraat 6A
2518 EP  Den Haag

Bank: NL31 INGB 0007 5805 94
KvK: 75638770
RSIN: 860348428

Privacy policy

© Copyright Dutch Golden Collection Foundation