Volledige lijst van werken

Alexander Strauch - Up!


Alexander Strauch | Up! | 2021 | 8'
VibrafoonWebsite van de componist


Up!

"Up! Is een Etude. Dit is op een instrument heel eenvoudig. Je speelt tonen eerst met de vingers en dan met de stokken gaan de harmonica's op een rij omhoog, en logisch een stukje naar beneden. Dit is ook de basis van het materiaal van mijn werk en speelt met mogelijkheden en connotaties hiervan en de volgende gedachten: Verheffen, opstaan- deze combinaties van omhoog als prefix en werkwoorden tonen een deel van de betekenis die ik voor me zie met het simpele Up. Onlangs zagen we de Britten de EU verlaten. In mijn land Duitsland zagen we het doorbreken van het taboe om niet samen te werken met rechts-populisten in Thüringen tijdens de korte verkiezing van een liberale premier met de stemmen van ook de AfD.

Ondertussen is er een enorme toename van neofascistische terreur in de afgelopen negen maanden met dodelijke aanslagen in Halle en Hanau tegen Duitse, joodse en islamitische burgers. Een flashback naar de jaren dertig? Ik denk, hoop en bid van niet. Maar we moeten voorzichtig zijn. Laten we zeggen: Up! Om onszelf te verheffen van de immense negativiteit van het rechts-populisme en zijn samenleving-verdelende impact.

Om onszelf te verheffen in menselijkheid en toewijding. Laten we in opstand komen tegen de bedreigingen van de democratie en de democratie tegenover ons die populisten worden. Laten we naar ons hart vliegen voor hoop en liefde voor de slachtoffers en hen die zich bedreigd voelen.

Let’s play up!"

- Alexander Strauch


 

Contact

+31 654 72 44 66  | E info@dutchgoldencollection.nl

DGCF locatie Nederland
Van Galenstraat 6A
2518 EP  Den Haag

Bank: NL31 INGB 0007 5805 94
KvK: 75638770
RSIN: 860348428

Privacy policy

© Copyright Dutch Golden Collection Foundation