Volledige lijst van werken

Bohdana Frolyak - Sad Song

 


Bohdana Frolyak | Sad Song | 2023 | 12´

Solo slagwerk & Saxofoon kwartet


Foto - Наталія Кожушко


Link naar de partituur | Website van de componist


"Sad Song" voor saxofoonkwartet en percussie is een compositie geschreven in 2023 voor de gerenommeerde percussionist Konstantyn Napolov en het Amstel Saxofoonkwartet als onderdeel van de Dutch Golden Collection. In opdracht van de Dutch Golden Collection Foundation en Amstel Quartet. Later is er ook een versie van het stuk gemaakt voor piano en percussie.

Zoals ik al heb vermeld in de toelichting bij een ander stuk dat in dezelfde periode is geschreven, gaat alle muziek die ik momenteel componeer over Oekraïne, over zijn schoonheid, zijn uniekheid. In dit stuk gaat het ook over zijn pijn, zijn verdriet, en de klanken die resoneren met Oekraïne. Ondanks het over het algemeen meditatieve karakter van de muziek heeft de compositie een dramatische climax, zelfs tragisch, gebouwd op een citaat uit het Lemko volkslied "Plyne kacha," dat een tragisch symbool werd van de Maidan - de Revolutie van Waardigheid in 2013-14, en de tragische dood van veel Oekraïners die later de Hemelse Honderd werden genoemd.

Het slot van het stuk is verlicht, stil, vredig en helder, als een zachte melodie, een zacht gefluister, het stille ritselen van bladeren, een slaapliedje van een moeder voor haar kind. Het is een droevig lied over Oekraïne dat uiteindelijk helder en licht wordt.


 

Contact

+31 654 72 44 66  | E info@dutchgoldencollection.nl

DGCF locatie Nederland
Van Galenstraat 6A
2518 EP  Den Haag

Bank: NL31 INGB 0007 5805 94
KvK: 75638770
RSIN: 860348428

Privacy policy

© Copyright Dutch Golden Collection Foundation