ARTIESTEN VAN DGCF

Onze muzikale partners

Konstantyn Napolov

Slagwerker

Konstantyn Napolov

Konstantyn Napolov (1987) behaalde zijn Bachelor in 2013 en zijn Master-diploma in 2015 cum laude in de Slagwerk afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, opgeleid door Fedor Teunisse, Luuk Nagtegaal, Marinus Komst en Wim Vos. Daaraanvoorafgaand behaalde hij zijn Bachelor en Master in slagwerk en directie aan de Nationale Muziek-Academie van de Oekraïne (Kiev) - P. I. Tsjaikovski.


Carriére van Konstantyn Napolov


Met zijn slagwerk- trio ‘Davai Perkusion’ won Konstantyn de 1ste prijs tijdens het Grachtenfestival-concours in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Zij behoorden twee keer tot de finalisten van het Kamermuziek-concours Almere, IPC Luxembourg, won de 1ste prijs op het ‘Oh, Oh Intro’- popfestival Den Haag, etc...

Tijdens zijn 1ste jaar Master werd hij geaccepteerd om zijn Erasmus-studie te doen aan het conservatorium met de oudste slagwerk-tradities - Cité de la Musique et de la Danse Conservatoire de Strasbourg- , bij Emmanuel Séjourné, Denis Riedinger en Stephan Fougeroux. Daarnaast volgde hij diverse masterclasses bij bekende slagwerkers zoals Peter Sadlo, Mark Pekarski, Christian Dierstein, Paul Mootz, Marta Klimasara, Robyn Schulkowsky, Nancy Zaltsman en vele anderen.

Konstantyn is een groot promoter van het hedendaagse slagwerk. Tot op dit moment heeft hij in meer dan 10 nieuwe werken gepremieerd. Hij werkt met Kaija Saariaho, Martijn Padding, Unsuk Chin, John Luther Adams, Philippe Manoury persoonlijk aan solo- en kamermuziekrepertoire. Met Steve Reich zij werkte aan veel van zijn stukken en gaf een uitvoering van zijn meesterwerk ‘Music for 18 musicians’ in het stadion met 5000 toehoorders tijdens het ‘Lowlands Festival 2013’.

Ook ging hij door als solist, won verschillende prijzen en nam deel aan prestigeuze wereldconcoursen, onder meer tijdens het ARD Musikwettbewerb München, TROMP IMC Eindhoven, Dutch Classical Talent, twee 1e prijzen op de internationale concour in Belgrado, Servië als solist en zijn Duo Delonix, 1e prijz van het Grachtenfestival-concours van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, won de Prins Bernhard Cultuurfonds prijs 15.000€ en meer. Konstantyn maakte deel uit van het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) acht edities (2009-2015) eerst als orkestspeler en de laatste 4 edities presenteerde hij zijn eigen projecten met kamermuziek, shows, ballet en slagwerksolo-premieres, speciaal voor hem geschreven. In het NJO ging Konstantyn vanaf het spelen van het Tam-Tam-gedeelte in Shostakovich's 11de symphonie tot aan de nominatie ‘Young Artist in Residence’. In hetzelfde jaar was hij genomineerd door het prestigieuze ‘Internationale Grachtenfestival’ voor de ‘Grachtenfestivalprijs’ en ‘Artist in Residence Grachtenfestival Amsterdam’.

Een eervol moment was het optreden met de beroemde show-percussion-groep Percossa voor de Nederlandse regering en de koninklijke familie.

Voor de zomer 2015 is Konstantyn uitgenodigd deel te nemen aan de masterclasses bij het bekende ‘Chosen Vale’ in Amerika en hij kreeg de prestigieus Colin Currie beurs, masterclasses in New York's ‘The Juilliard School’ en Boston Conservatory. En al voor de winter 2016 won Konstantyn de hoofdpositie in ‘The World Percussion Group 2016’ geleid door het welbekende Engelse slagwerkduo ‘Maraca2’. Dat houdt in een tour van meer dan 2 maanden door de USA en daarbij uitgenodigd om masterclasses en optredens in Mexico te geven.

Konstantyn is officieel 'Adams', 'Zildjian' ,’Vic Firth’ en ‘Mike Balter Mallets’ –artiest.

Website: www.k-napolov.com


 

ARTIESTEN VAN DGCF

Bekijk de profilen
van onze musici

Orkest de Ereprijs

Orkest de Ereprijs

Ensemble

Maya Fridman

Maya Fridman

Celliste

Contact

+31 654 72 44 66  | E info@dutchgoldencollection.nl

DGCF locatie Nederland
Van Galenstraat 6A
2518 EP  Den Haag

Bank: NL31 INGB 0007 5805 94
KvK: 75638770
RSIN: 860348428

Privacy policy

© Copyright Dutch Golden Collection Foundation