DGCF

Over ons


Dutch Golden Collection Foundation


De Dutch Golden Collection Foundation is een culturele stichting, die zich richt op de productie, verspreiding en presentatie van solo- en kamermuziekwerken voor slagwerkinstrumenten door componisten van over de hele wereld. De hoofddoelen van de Stichting zijn:

  • opdrachten verstrekken aan toonaangevende componisten, jongere generaties de gelegenheid geven van hen te leren, en uitvoerende musici in staat stellen zich te wagen aan grote hedendaagse werken. 
  • masterstudenten en recent in Nederland afgestudeerde slagwerk- en compositietalenten helpen zichzelf verder te ontwikkelen en een kans bieden aan jonge professionals om binnen twee jaar hun projecten leven in te blazen.

Om onze ambitieuze plannen uit te kunnen voeren hebben wij meerdere generaties hardwerkende en getalenteerde kunstenaars nodig. De DGCF helpt daarom afgestudeerde slagwerk- en compositietalenten te ontwikkelen.

Hiermee wil de stichting bereiken dat jonge musici en componisten hun plek vinden in de culturele wereld. Met hun talenten kunnen ze zo veel mogelijk mensen inspireren en laten verbroederen. Om dit te bereiken geeft de DGCF jonge professionals een kans om binnen twee jaar hun projecten leven in te blazen. Onder andere door hen te ondersteunen bij het maken, uitvoeren, opnemen en promoten van hun nieuwe werken. Samen werken we aan de doelen van de stichting.

De DGCF prijs en de “Talent Ontwikkelingsperiode” zijn hiervoor nodig. Deze helpen om nieuwe stemmen met een frisse blik te ondersteunen. Wij begrijpen hoe belangrijk een kleine bijdrage aan het begin van een carrière kan zijn als een doel voor ogen hebt en je die gedachten en ideeën wil uitspreken. We kunnen ons dus voorstellen wat een grote prestatie een jonge kunstenaar met een ongelooflijke passie voor zijn beroep met dit bedrag kan bereiken. Wij vinden het ontzettend belangrijk om met jonge talenten dit avontuur samen aan te gaan. Zo leggen we het fundament voor hun professionele toekomst en bouwen we een sterke carrière, die uit meerdere lagen bestaat en een mooi uitzicht heeft.

Voor selectiecriteria verwijzen we u naar de pagina ‘Prijzen en winnaars’. 

VIDEO

Introductie van
Dutch Golden Collection

  

Contact

+31 654 72 44 66  | E info@dutchgoldencollection.nl

DGCF locatie Nederland
Van Galenstraat 6A
2518 EP  Den Haag

Bank: NL31 INGB 0007 5805 94
KvK: 75638770
RSIN: 860348428

Privacy policy

© Copyright Dutch Golden Collection Foundation