DGCF

Over ons


Dutch Golden Collection Foundation


De Dutch Golden Collection Foundation is opgericht om afgestudeerde slagwerk en compositie talenten te ontwikkelen en een kans te geven aan jonge professionals om binnen twee jaar hun projecten leven in te blazen.

De DGCF is een culturele stichting die zich richt op de productie, verspreiding en presentatie van solo- en kamermuziekwerken voor slagwerkinstrumenten door componisten van over de hele wereld. Enkele doelen van de Stichting zijn: slagwerkinstrumenten te ontwikkelen; het zoeken naar en het creëren van nieuwe muziektalen; het uitbreiden van het repertoire voor solo-en kamermuziek; en het promoten van de hedendaagse werken, wereldwijd. Om onze ambitieuze plannen uit te kunnen voeren hebben wij meerdere generaties hardwerkende en getalenteerde kunstenaars nodig.

De DGCF prijs en de “Talent Ontwikkelingsperiode” is daarom nodig om nieuwe stemmen met een frisse blik te ondersteunen. Wij begrijpen hoe belangrijk een kleine bijdrage aan het begin van een carrière kan zijn als een doel voor ogen hebt en je die gedachten en ideeën wil uitspreken. We kunnen ons dus voorstellen wat een grote prestatie een jonge kunstenaar met een ongelooflijke passie voor zijn beroep met dit bedrag kan bereiken. Wij vinden het ontzettend belangrijk om met jonge talenten dit avontuur samen aan te gaan en het fundament voor hun professionele toekomst te leggen en zodoende een sterke carrière te bouwen die uit meerdere lagen bestaat en een mooi uitzicht heeft. 

VIDEO

Introductie van
Dutch Golden Collection

  

Contact

+31 654 72 44 66  | E info@dutchgoldencollection.nl

DGCF locatie Nederland
Van Galenstraat 6A
2518 EP  Den Haag

Bank: NL31 INGB 0007 5805 94
KvK: 75638770
RSIN: 860348428

Privacy policy

© Copyright Dutch Golden Collection Foundation